Pyszne kulki rafaello w zdrowszej wersji ;)
Składniki:
200g mleczka kokosowego
200g mleczka kokosowego
200g mleka
150g kaszy jaglanej
1-2 łyżki brązowego cukru
0,5 szklanki wiórków kokosowych + do obtoczenia
garść posiekanych płatków migdałowych
1 łyżka aromatu waniliowego
Do garnka wlewamy obydwa mleka, dodajemy cukier i kaszę. Gotujemy na małym ogniu do miękkość kaszy (około 15minut). Masa powinna być dość gęsta. Dodajemy aromat, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Mieszamy wszystko razem , zdejmujemy z ognia i blend ujemy na gładką masę. Z lekko ciepłej masy formujemy kulki i obtaczamy we wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
150g kaszy jaglanej
1-2 łyżki brązowego cukru
0,5 szklanki wiórków kokosowych + do obtoczenia
garść posiekanych płatków migdałowych
1 łyżka aromatu waniliowego
Do garnka wlewamy obydwa mleka, dodajemy cukier i kaszę. Gotujemy na małym ogniu do miękkość kaszy (około 15minut). Masa powinna być dość gęsta. Dodajemy aromat, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Mieszamy wszystko razem , zdejmujemy z ognia i blend ujemy na gładką masę. Z lekko ciepłej masy formujemy kulki i obtaczamy we wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
“Nie możesz stać się numerem jeden z dnia na dzień ani nawet w ciągu kilku lat… Będziesz przegrywać wiele biegów i musisz to zaakceptować, wyciągnąć z tego wnioski i wierzyć, że wygrasz następnym razem, biorąc pod uwagę, że masz szansę następnym razem znów przegrać... Cały czas musisz wierzyć, że następny raz wygrasz…aż do dnia, kiedy to się stanie.” - Paula Radcliffe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz