wtorek, 23 lutego 2016

Szpinakowe muffiny


Składniki:

250g szpinaku

2 jajka

1 ¼ szklanki mąki


½ szklanki oleju
½ szklanki cukru
½ opakowanie cukru waniliowego
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
aromat cytrynowy (opcjonalnie)

Szpinak zblendować (mrożony należny najpierw rozmrozić i odsączyć z wody). Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo wlewać cienką strużką olej, nie przestając miksować. Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, szpinak i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do ok. ¾ wysokości foremek. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut :D

Szczęście maszeruje z tymi, którzy starają się z całych sił. – H. Jackson Brown

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz