niedziela, 17 stycznia 2016

Bananowy chlebek owsiany


Chlebek owsiany idealny na leniwe śniadanie, gdy nigdzie się nie spieszymy, mamy czas na przygotowanie wypieku.

Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
½ szklanki mleka
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jajko
banan
cynamon

Dzień wcześniej płatki zalać mlekiem i odstawić do lodówki. Rano dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia, jajko i troszkę cynamonu. Wszystko razem wymieszać i przelać do foremki. Piec w 180 stopniach 35-40 minut.


“Nigdy nie akceptuj cudzych ograniczeń. Jeśli jest coś, co chcesz zrobić, nie ma żadnego powodu, dla którego to miałoby Ci się nie udać.” -  Amy Dodson

1 komentarz:

  1. fajnie wygląda! zrobiłam coś podobnego tylko z bakaliami :-) http://zeberkowekucharzenie.blogspot.com/ zapraszam :-)

    OdpowiedzUsuń