poniedziałek, 28 marca 2016

Wielkanocne muffiny


Składniki na ciasto:
125g rozpuszczonego masła
1 szklanka mleka
1 jajko
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
ewentualnie: czekolada, bakalie

Składniki na masę:
150g śmietany kremówki 30%
1 łyżka cukru pudru
kolorowe jajeczka

Wymieszać masło, mleko i rooztrzepane mleko. Następnie dodać mąkę, oba cukry, proszek do pieczenia. Wszystko odkładnie wymieszać. Powstałym ciastem napełniać foremki do 3/4 wysokości. Piec 20min. w temp.200 stopni. 
Śmietanę ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier puder. Masą dekorować przestudzone muffiny. Na górę ułożyć kolorowe jajeczka. 

"Twój los zależy od Twoich nawyków". Brian Tracy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz